Prvi koraki kulturnega menedžerja v svet

Seminar bo v prvem delu udeležence opremil s koristnimi informacijami in praktičnimi napotki, ki jih potrebujejo, ko se podajajo na pot mednarodnega kulturnega povezovanja in sodelovanja. V drugem delu pa bo v ospredju profil kulturnega menedžerja. Z izkušenimi gosti se bomo pogovarjali o poklicu in profilu kulturnega menedžerja. Zanimali nas bodo izzivi, s katerimi se srečujejo na poti usposabljanja in pridobivanja potrebnega znanja ter veščin, katere vrednote in pristope postaviti kot vodilo na svoji karierni poti ter kako razvijajo in udejanjajo svoje ideje in vizije.

𝗣𝗥𝗢𝗚𝗥𝗔𝗠
1. 𝗗𝗘𝗟: Priložnosti za mednarodno delovanje v kulturi  10:00 – 10:50
    - Uvodni pozdrav: Mateja Zorn, Kinoatelje
    - Prvi koraki za mednarodno sodelovanje (Ines Kežman, Motovila)
    - iPortunus (KulturaNova, Dea Vidović)
    - Q&A
2. 𝗗𝗘𝗟: Kako se začne kariera kulturnega menedžerja? Kdo je kulturni menedžer?  11:00 – 13.00
    - Moderiran pogovor z uvodno predstavitvijo.
    - Uvodna predstavitev: študija primera EPK Reka (Tanja Kalčić)

Gostje: Alma R. Selimović (Bunker), Tanja Kalčić (EPK Reka), Ola Staszel (Niesse film festival)
Dogodek bo potekal v angleškem in slovenskem jeziku. Dogodek je brezplačen, zaželena je predhodna prijava na: press@kinoatelje.it.
Pot pod noge je del serije usposabljanj Onkraj kulturnega modela, ki jo izvaja zavod Motovila kot del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija. Del usposabljanj sofinancira tudi Ministrstvo za javno upravo.
Zavod Motovila in Kinoatelje sta člana konzorcija PRO KUS, ki se zavzema za prenos veščin in znanja ter profesionalizacijo v kulturnem in ustvarjalnih sektorjih.
Izobraževanje
Datum in ura
21. oktober
10:00

Dogodek je zaključen.