Galerija

Galerija je prostor v katerem se predstavljajo umetniška dela, ki tematizirajo družbo prešito s tehnologijami. Umetniški projekti so običajno prostorske postavitve, interaktivne ali odzivne inštalacije in performansi. Namen galerije je da s predstavitvami umetniških del inspirira obiskovalce in uporabnike ter jih senzibilizira za pojave, ki jih ustvarjalci s svojo občutljivostjo zaznavajo in tematizirajo.

Galerija je prostor za javne dogodke in je za spodbujanje prostega dostopa do vozlišča ključni program. V galerijo tudi mimo otvoritev in posameznih dogodkov zlahka zaidejo tudi naključni obiskovalci, ki se lahko poučijo o temah, ki jih razstava odpira ter o delovanju in vsebinah vozlišča na sploh. Z galerijo kot javnim prostorom se lokalni in širši skupnosti zagotavlja prost dostop in sporočilo, da inštitucija deluje v javnem interesu.

V galeriji so predstavitve umetnikih projektov iz vsega sveta pa tudi tistih, ki nastajajo v vozlišču. Umetniški projekti so nujno vezani na tematiziranje razmerij med posamezniki, družbo in novimi tehnologijami. Pri teh projektih umetniki uporabljajo različne sodobne tehnologije skozi katere preizprašujejo sobivanje narave in tehnologije.

Razstave se izmenjujejo večkrat letno, zaželjeno pa je, da se v galeriji odvijajo tudi drugi javni dogodki vezani na program in poslanstvo vozlišča.

Soustvarjalci

Kersnikova / Univerza v Novi Gorici / Akademija za umetnost / mreža KonS / Zavod Projekt Atol