xMobil

Projekt xMobil bo v prvem letu delovanja razvil delujoč prototip raziskovalnega umetniškega modula na sončno energijo v obliki avtomobilske prikolice, ki krepi ustvarjalnost in inovacije na oddaljenih lokacijah.

Modularno opremljena avtomobilska prikolica bo nudila vzdržljivo, a dostopno opremo za AV produkcijo in predvajanje (DJ, VJ, video, + VR / AR), zasnovana je tudi kot podpora raziskavam v projektih na osi umetnost-znanost-tehnologija, vključno z naravoslovnimi raziskavami, terensko sociologijo in vizualno antropologijo. Projekt stremi k razvoju socialnih in tehnoloških inovacij, ki premagujejo omejen dostop na oddaljenih, podeželskih in naravnih lokacijah, ki nimajo oskrbe z električno energijo in dostopa do tovrstne opreme.

Sodelovanje je namenjeno mladim in manj mladim (od 16 et naprej), ki jih zanimajo načrtovanje, spajkanje, oblikovanje, varjenje, programiranje, animacija, video & avdio produkcija in bi radi hekali v ustvarjalni ekipi. Po hekatonu bodo izbrani udeleženci povabljeni k sodelovanju v jedrni projektni tim, ki se bo vse do junija 2022 srečeval tedensko. Širša skupina bo ostala odprta za vse interesente in talente, inovatorje in ustvarjalce!

Partnerji

JUNG / Sajeta festival Tolmin / PIFcamp Bovec / Kersnikova Institute Ljubljana / konS platform partners / DIVA Interreg cross-border project partnership (SLO & IT) / Madeira Institute of Interactive Technologies (PT) / Technical University Graz (AT) / Culture Action Europe (B) / Akumulator (CRO).