Projekt ChiMERA Plus: Kako lahko ulična umetnost regenerira mesta, vključi prebivalce, privabi turiste in vzpostavi dialog s podjetji

Ali so nosilci kulturnega in ustvarjalnega sektorja generatorji inovacij? Koliko njihova dejanja spodbujajo trajnostno obnovo mest?

Izhajajoč iz teh vprašanj bomo v torek, 22. februarja, poskušali raziskati, ali in kako ustvarjalnost spodbuja inovacije, aktivira krepostne procese sodelovanja in urbane regeneracije ter spodbuja trajnostni razvoj.

Ugotovili bomo, kako lahko ulična umetnost regenerira območja in soseske, vključi prebivalce, privabi turiste in vzpostavi dialog s podjetji ter naredi mesta bolj zelena in trajnostna.

O tem se bomo pogovarjali s tistimi, ki so pomagali sprožiti te procese: umetnikom mural FEDERICO MASSA znanim kot IENA CRUZ, kolektivom Pigment Workroom in inovativnim kulturnim centrom Kmetijski kulturni park, ki je z regeneracijo 7 dvorišč aktiviral proces regeneracije mesta Favara, z namenom, da bi mesto postalo središče sodobne umetnosti na Siciliji.

Srečanja bodo potekala na spletu v angleškem jeziku. Za sodelovanje se morate prijaviti tukaj

Prijavite se tukaj ob 17.00 in se pridružite srečanju, ki bo 22. februarja.

Dogodek se promovira v okviru projekta ChIMERA Plus, ki ga sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj.

Izobraževanje
Datum in ura
22. februar
17:00 - 18:30

Dogodek je zaključen.