Vloga kulturnih kreativnih industrij v urbanem trajnostnem prehodu - vizije in strategije

Kakšna je vloga kulturnih in ustvarjalnih podjetij pri trajnostni prenovi mest? To bo rdeča nit cikla 4 delavnic, ki jih organizira Puglia Creativa v okviru projekta ChIMERA PLUS.

Projekt kapitalizacije ChIMERA Plus - ChIMERA for Urban Sustainability, ki ga financira program teritorialnega sodelovanja MED, spodbuja rast sistema kulturnih in ustvarjalnih podjetij s skupnimi pristopi in strategijami, katerih cilj je spodbujanje vloge kulturnih in kreativnih industrij kot katalizatorjev za inovacije v procesu prehoda na trajnostni razvoj mest.

V sredo, 2. marca, bomo raziskali politike, strategije in izkušnje za obnovo mest, katerih cilj je olajšati transformacijo naših družb ob trajnosti in vključenosti.

Odkrili bomo izkušnjo, ki so jo pripravili Pécs, madžarsko mesto, evropska prestolnica kulture 2010, občina Bologna za mrežo ustvarjalnih mest in prispevek Skupnega raziskovalnega centra EU za novi evropski Bauhaus.

Analizirali bomo strategije, politike, vizije in izkušnje urbane regeneracije, ki jih aktivirajo evropski programi ali mednarodne mreže.

Dogodek bo potekal na spletu v angleškem jeziku na platformi Zoom.

Če se želite udeležiti dogodka, se prijavite na  Eventbrite.

Za dostop do dogodka se prijavite tukaj  ob 16.00 v sredo, 2. marca.

Za več novic ChiMERA Plus

Izobraževanje
Datum in ura
2. marec
16:00 - 17:30