Likovni tokokrog

Z lokalnimi podjetji do znanj za prihodnost

 

V sodelovanju: podjetje Intra lighting in umetniški kolektiv BridA

 

V delavnici namenjeni otrokom starejšim od 6 let, bo v ospredju svetloba. Ob sloganu "Svetloba prinaša življenje" bosta moči združila naše lokalno podjetje Intra lighting in umetniški kolektiv BridA in otrokom svetlobo približala na prav poseben, igriv način.

 

Delavnica temelji na iskanju analogij med tehnološkim razvojem in likovno vsebino. Gre za razumevanje resničnosti v odnosu med funkcijo in njenim vsebinskim pomenom. Na delavnici bomo izdelovali čisto prava in funkcionalna tiskana vezja takšna, kot jih imamo pri vseh elektronskih napravah in imajo nalogo povezovanja elektronskih komponent, z razliko, da bodo ta tiskana vezja postala kreativne stvaritve z umetniško vsebino, hkrati pa ohranile njihovo osnovno funkcijo električne prevodnosti.

 

Sodelujoči bodo spoznali kako lahko risba zaživi kot električni tokokrog. Na umetniško zasnovane kompozicije bodo namestili led diode, ki bodo zasvetile le ob upoštevanju funkcije elektronskega vezja. Sodelujoči bodo preko kreativnega dela spoznali različne lastnosti elektronskih vezij od upornosti, zaporednih in vzporednih vezav, kako jih izmerimo ter kako vse to vpliva na svetilnost led diod.

 

Delavnica omogoča, da združimo sicer nasprotne pole vrednosti kot so funkcionalnost in umetniško sporočilo, z namenom iskanja novih poti do znanja in kreativnih potencialov znotraj interdisciplinarnih umetniških praks.

 

Udeležba na delavnici je brezplačna. - DELAVNICA JE ŽE POLNA

Delavnica
Datum in ura
9. maj
17:00 - 19:00