Delavnica konS: DIY Chime

Kreativna delavnica DIY Chime je namenjena izdelavi samostojnega elektronskega zvočila, ki je preoblikovana kopija zvočila Synchime. Synchime je bil izdelan v 80-ih letih prejšnjega stoletja z namenom pridobitve elektronskega perkusivnega zvoka. Synchime z analognim vezjem generira “kovinski” zvok podoben zvoku činel, zvonov, gongov, itd. Lahko se ga nastavi tudi tako, da je zvok podoben bolj membranofonim inštrumentom ali sintetizatorjem.

S pridobitvijo izdelanega elektronskega inštrumenta delavnica udeležencu obogati tudi njegov glasbeni aranžma s čimer odpira nove možnosti v glasbenem oz. umetniškem ustvarjanju.

Delavnica udeležencem omogoča opolnomočenje z znanji in veščinami za samostojno izdelavo poljubne elektronske naprave in za njen morebitni nadaljnji razvoj. S takim opolnomočenjem udeležencu tudi približa koncept DIY metode, ki je način delovanja za odmik od potrošniško naravnane družbe, hkrati pa ustvarja sposobnost ustvarjalnega razmišljanja, kar je pogoj za vsako podjetniško idejo.

Prijave zbiramo na povezavi.
Število mest je omejeno.

 

Delavnica
Datum in ura
20. april
17:00 - 20:00