Naravoslovje in tehnika - danes in v prihodnosti

V Xcentru bomo januarja izvedli 3 dnevni program »Naravoslovje in tehnika - danes in v prihodnosti« za dijake 3. letnika Gimnazije Nova Gorica.

 

Dijaki bodo spoznavali razvojno plat različnih tehničnih procesov ter uporabljali koncepta naredi sam (do it yourself) in učenje preko igre (learn through play) preko več ustvarjalnih delavnic s področja naravoslovja, računalništva, (elektro)tehnike in programiranja.

 

Pod mentorstvom zaposlenih v Xcentru bodo dijaki uporabljali: 3D tiskalnik in 3D pisala, laserski rezalnik, rezalnik folij, spajkalnike, VR očala… raziskovali bomo interdisciplinarno raziskovalno umetniško inštalacijo »TerraPort« in se ob vsem tem zabavali. Obljubljamo tri nepozabne dopoldneve v Xcentru, ki bodo dijake navdušili nad naravoslovjem in tehniko. Izvedbo podpirata z znanjem podjetje Instrumentation Technologies d.o.o. in konS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost.

 

Dogodek je zaprte narave, zainteresirane izobraževalne ustanove ste  dobrodošle, da se za več informacij obrnete na nas - info@xcenter.si

Delavnica
Datum in ura
16. januar
09:00 - 14:00