Food blogging z Matejo Delakorda

Predstavitev dobre prakse food blogginga.

Mateja Delakorda je kulinarična novinarka, urednica in razvijalka receptov za domačo uporabo. Na pot,
ki jo poklicno opravlja, jo je zaneslo, ko je pred leti začela pisati svoj blog. Pozneje je nastala še revija,
zdaj pa je urednica Delovega portala Odprta kuhinja. Sodelovala je v številnih kulinaričnih zgodbah,
kmalu pa bo pri Mladinski knjigi izšla še njena knjiga o nedeljskih sladicah.
Mateja nam bo v prvem delu dogodka predstavila svojo zgodbo, razložila nam bo, kaj jo je popeljalo
do tega, da opravlja sanjsko službo, pri kateri združuje novinarsko izobrazbo in ljubezen do
kulinarike.

Druga dva dela pa bosta bolj izobraževalne narave. Vas zanima, kako se razvije recept? Od ideje,
testiranja, fotografiranja ali snemanja in nazadnje še pravilne predstavitve, ki občinstvu najbolj
tekne.

Tretji del bo namenjen pisanju za splet. Kako recept ali kulinarični tekst nasloviti, da bo dosegel
širšo množico? Kako ga napisati in opremiti, da je SEO optimiziran in tako doseže več ljudi?

 

------

 

Usposabljanje je brezplačno!

Prijava na dogodke: https://pinaforms.typeform.com/to/SzhYbr9x?typeform-source=okusi-medkulturnosti.si

Okrogla miza
Datum in ura
25. februar
11:00 - 14:00