Festival Pixxelpoint: Izdelaj svoj PIXXELPOINT portret

Delavnica 3D printanja in fotografije za otroke 8–14 let

20 in 21. november
9.00–10.30 in 10.45–12.15

 

Vodi: Matej Vidmar  

Ali ste vedeli, da lahko svojo ustvarjalnost prenesete v tridimenzionalni svet? Na tej delavnici bodo obiskovalci raziskovali čudovit in čaroben svet 3D printanja in ustvarili svoje edinstvene PIXXELPOINT portrete.

S pomočjo najnovejše tehnologije bodo otroci spremenili umetniške zamisli v resničnost. Naučili se bodo, kako ustvariti 3D model svojega obraza ali kateregakoli drugega objekta. Nato bodo s pomočjo 3D tiskalnika modele pretvorili v resnične, oprijemljive umetnine. Na delavnici se bodo naučili osnov 3D modeliranja, spoznali osnove 3D printanja in se poglobili v proces ustvarjanja. 

 

Fotograf Matej Vidmar je končal študij fotografije na Višji strokovni šoli ŠC Srečka Kosovela Sežana in dela na področju fotografije ter razvoja kreativnih praks. Njegove fotografije se pojavljajo v domačih in tujih publikacijah (Outsider, Delo, Primorske novice, Primorski dnevnik …) ter spletnih straneh, ki delujejo na področju kulture na Goriškem in širše v Sloveniji. Za Goriški muzej je izdelal fotografije za monografijo slikarja Slavka Furlana. Bil je uradni fotograf Kulturnega doma Nova Gorica od leta 2012 do leta 2020 in takrat dokumentiral vse njihove dogodke.

V zadnjem času raziskuje nove načine povezave fotografije s proizvodnimi procesi, kot sta 3D tiskanje in obdelava lesa z laserskim rezalnikom. Za Xcenter Nova Gorica je razvil in izdelal nove igre iz lesa in plastike. Fotografske izkušnje je povezal s projektiranjem in proizvodnjo igrač. Znanje predaja željnim novih izkušenj v Xcentru Nova Gorica.

 

VIR: http://www.pixxelpoint.org/umetniki.html#vidmar

 

--  

 

Več o festivalu Pixxelpoint in celoten program najdete na: http://www.pixxelpoint.org/index_si.html

Delavnica
Datum in ura
20. november
09:00