Uporaba virtualne in mešane resničnosti v kreativnih industrijah in umetnosti

Delavnica je dvodnevna, izvedla se bo 12. 11. in 13. 11. od 10.00 do 18:00. Delavnico bo vodil Antonio Giacomin skupaj s kustosinjama Zahro Mani in Karin Schorm, bo interaktivno raziskovanje zgodovine, trenutnega položaja in prihodnjih možnosti trga Evrope (Piazza Transalpina), ki se razteza med mestoma Nova Gorica v Sloveniji in Gorica v Italiji.

Ob pogledu na javni prostor, zgodovinske meje, ljudi, jezike in transformacije skozi čas bodo udeleženci ustvarili interaktivni portret trga v mešani resničnosti. Obiskovalci si bodo lahko vsebino, ustvarjeno med delavnicami, ogledali s VR očali v živo ali obiskali spletno različico, ki bo pripravljena in objavljena po dogodku. Rezultati bodo razstavljeni v Xcentru v in bodo na voljo na spletu.

Udeleženci se bodo naučili ustvarjati vsebine mešane resničnosti z uporabo 360° kamer in naprav za snemanje zvoka ter ustvariti virtualno okolje z uporabo računalnikov in prosto dostopne programske opreme. Vsebino bodo umestili v virtualni prostor, ki ga bodo ustvarili skupaj, v prihodnosti pa bodo lahko še naprej dodajali elemente z uporabo pridobljenih znanj.

Projekt je vključujoč, digitalen in ustvarjalen. Hibridnost in sinergije med digitalno in analogno sfero, uporaba mešane resničnosti kot orodja za učenje in kot platforme za umetnost, kulturo in družbena srečanja so dragoceno orodje za udeležence ter smiseln prikaz trga in njenega simbolnega pomena.

Izvedba delavnice je omogočena prek projekta KLANGHAUS s podporo Xcentra in Kärntner Kulturstiftung KKS in Alps Adriatic Alliance.

Za udeležbo na dogodku so potrebne prijave. Prijavite se s klikom na gumb Prijava na dogodek. Delavnica je namenjena mladim ob 15. do 18. leta starosti

Delavnica
Datum in ura
12. november
10:00 - 18:00

Dogodek je zaključen.