Igriva matematika in družabne igre

Če se radi družite in uživate v igranju družabnih iger, je delavnica Igriva matematika in družabne igre prava izbira za vas! Pozor! Ob tem boste še vadili zabavno matematiko. V okviru Evropskega solidarnostnega projekta družabnih večerov, ki jih organizira Duštvo Unija, bo v Xcentru organiziranih več delavnic namenjenih tako srednješolcem in študentom kot tudi vsem, ki želijo spoznati nove ljudi in svet uporabne matematike. 

 

Na prejšnjih srečanjih sta, med drugim, bili predstavljeni igri Quoridor in Exploding Kittens, ki kljub svojim preprostim pravilom skrivata globoko matematično teorijo. Svoje znanje in taktike igranja so z nami delili matematiki z Fakultete za matematiko in fiziko v Ljubljani, nato pa smo se prepustili igranju in samostojnemu razmišljanju o naučenem. 

Lepo vabljeni na novo srečanje! Dogodek je brezplačen in predznanje matematike ni pogoj za udeležbo. 

 

Vizija Društva Unija: Med potovanjem po skandinavskih državah smo bili zelo navdihnjeni ob opazovanju močnih vrednot Evropske unije in občutka solidarnosti na vsakem koraku. Skupaj smo se odločili, da bi te vrednote prinesli tudi v naše obmejno mesto, in tako se je začela razvijati ideja in vizija za projekt.

Delavnica
Datum in ura
25. maj
16:00