Open Lab: Fermentarium – umetnost fermentacije

Fermentacija ni le kulinarični trend, temveč starodavna biotehnologija, ki omogoča ohranjanje živil, izboljšanje prebavljivosti in povečanje hranilne vrednosti. V časih, ko je hrane v izobilju pogosto preveč, kakovostne pa premalo, postaja znanje o fermentaciji še toliko bolj dragoceno.

Na tokratnem odprtem laboratoriju bomo:

  • pripravili tradicionalni korejski kimchi in fermentirano korenje,

  • spoznali osnove laktobacilne fermentacije,

  • govorili o pomenu fermentacije za trajnostno prihodnost hrane.

Delavnico vodi Vita Matjac – Floravita, vodja Laboratorija za prihodnost hrane, ki raziskuje povezave med tradicijo, mikrobiomom in prehransko samozadostnostjo.

📩 Obvezne prijave na: vita.matjac@kersnikova.org
Število mest je omejeno.

Organizator:
Zavod Kersnikova v sodelovanju z Xcentrom Nova Gorica

Program:
Laboratorij za prihodnost hrane – Bio/n

V sklopu projekta:
GO! 2025 – Evropska prestolnica kulture

BIO/n
Datum in ura
26. junij
17:00 - 19:00